divendres, 24 de febrer del 2012

ACTIVITAT 18. Definicions tema 6

Animal cultural : Individu amb naturalesa biològica que té una cultura: llenguatge, tècnica, moral, dret, art, ciència, etc.

Individu : Qualsevol ésser viu complet que pertany a una espècie, sigui animal o vegetal. Normalment es fa servir pels éssers humans.

Individualisme possessiu : Teoria que defensa que cada ésser humà és propietari de la seva persona i capacitats i no deu res a la societat per elles.

Sociabilitat natural : Teoria que defensa que l’ésser humà és propietari de la seva persona i capacitats i no deu res a la societat.

Contractualisme : Teoria que defensa que l’ésser humà  no és sociable per naturalesa i la societat és fruit d’un pacte, es a dir, una construcció artificial.

Antropologia social : Ciència que estudia la manera de viure dels diferents grups humans i l’evolució que han experimentat.

Socialització primària : És la primera part del procés de socialització, té l’objectiu d’introduir el subjecte en la societat i principalment ho duu a terme la família.

Rol: Cada un dels papers que juguen els individus en la societat.

Cultura : Conjunt d’artefactes, creences, valors, actituds que un grup accepta com a propi.

Subcultura : Forma de viure en una cultura general, però amb la seva pròpia manera de viure i costums.

Contracultura Moviment de rebel·lió contra la cultura hegemònica que presenta un projecte de cultura alternativa.

Nous moviments socials : Grups de persones que participen en la cultura però aprofiten els mitjans de comunicació per expressar les seves opinions sobre el present i el futur.

Civilització : Agrupació cultural de més abast, el nivell d’identitat cultural més ampli que pot distingir un ésser humà d’un altre.

Etnocentrisme : Actitud que analitza les cultures des del punt de vista de la pròpia cultura i provoca falta de comprensió i radicalització.

Racisme : Ideologia que pensa que hi ha races superiors a les altres i la seva ho és.

Aporofòbia : Ideologia que es manifesta amb el rebuig i el menyspreu envers als pobres.

Relativisme cultural : Actitud que proposa analitzar les cultures des dels seus propis valors i no des d’una cultura aliena. Defensa la tolerància cap a les diferents expressions culturals.

Multiculturalisme : Coexistència de moltes cultures en una sola societat on hi ha un respecte entre elles.

Interculturalisme : Actitud que respecta les altres cultures i propugna la trobada entre les diferents cultures en condicions d’igualtat.

Universalisme : Actitud que defensa uns valors mínims per a totes les cultures, un respecte entre elles i permet un diàleg intercultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada