Karl Popper en aquest text ens explica que, cap hipòtesi pot ser verificada per la ciència, sino que necesitas un grau d'experiència per verificar aquesta hipotesi, aquest fet fa que una hipòtesi verificada s'aconsegueixi amb l'equilibri entre la verificabilitat i falsabilitat.
Títol: Ciència empirica
Popper explica que només acceptara un sistema científic si es contrastable per l'experiència. Popper explica que no vol cambiar es sistema actual, sino que aquest sistema pugui ser falsar. Tambè explica que un enunciat empíric pot ser falsat i tambè pot no ser falsat. En general Popper es basa en la seva teoría, és a dir, una asimetria entre la verificabilitat i falsabilitat.
Popper defenda la teoria de falsació, però utilitza el mètode hipoteticodeductiu, que és una descripció del mètode científic. Diu que les ciències empíriques son probables, peró no certes, ja que utilitzan el mètode inductiu. Es pot fer una comparació entre l'inductivisme i el falsacionisme, l'inductivisme considera que la ciència es un coneixement objectiu, cert i viable i que les seves teories deriven de l'experiència. El falsacionisme considera que alguines teories es poden verificar per l'experimentació i l'observació, però que tambè poder ser falsades. Per això, el més adequat sería trobar un punt mitja entre l'inductivisme i el falsacionisme.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada