dijous, 15 de desembre del 2011

ACTIVITAT 12. Verificabilitat i falsabilitat

Karl Popper en aquest text ens explica que, cap hipòtesi pot ser verificada per la ciència, sino que necesitas un grau d'experiència per verificar aquesta hipotesi, aquest fet fa que una hipòtesi verificada s'aconsegueixi amb l'equilibri entre la verificabilitat i falsabilitat.

Títol: Ciència empirica

Popper explica que només acceptara un sistema científic si es contrastable per l'experiència. Popper explica que no vol cambiar es sistema actual, sino que aquest sistema pugui ser falsar. Tambè explica que un enunciat empíric pot ser falsat i tambè pot no ser falsat. En general Popper es basa en la seva teoría, és a dir, una asimetria entre la  verificabilitat i falsabilitat.

Popper defenda la teoria de falsació, però utilitza el mètode hipoteticodeductiu, que és una descripció del mètode científic. Diu que les ciències empíriques son probables, peró no certes, ja que utilitzan el mètode inductiu. Es pot fer una comparació entre l'inductivisme i el falsacionisme, l'inductivisme considera que la ciència es un coneixement objectiu, cert i viable i que les seves teories deriven de l'experiència. El falsacionisme considera que alguines teories es poden verificar per l'experimentació i l'observació, però que tambè poder ser falsades. Per això, el més adequat sería trobar un punt mitja entre l'inductivisme i el falsacionisme.

dimarts, 13 de desembre del 2011

ACTIVITAT 11. Realitat Virtual

Aquest text, escrit per Javier Bustamante explica com en els ultims anys ha aparegut en la nostra societat, la realitat virtual, una realitat falsa, capaç de enfonsar-nos en un altra vida, i fer que la teva propia se t'oblidi per uns moments, i fins i tot, hi ha persones més interessades en la realitat virtual que tenen, que no en la seva vida real. Bustamante cita una pel·lícula que representa la realitat virtual, "Total Recall".

Títol: L'altre vida.

El text comença explicant el moment d'aparició de la realitat virtual, i exemples més habituals com videojos, ja que la vista i l'oida cada cop són més perceptibles. La realitat virtual pot arribar al punt d'agradar més que la propia vida, ja que es un món amb aventures, experiències molt diferents... un exemple són les series de televisió, ja que el que fan es recrear una realitat virtual com si fossi la propia vida. Bustamante utilitza la paraula "Unwelt per decriure la realitat virtual. Tambè ens cita una pel·lícula on es recrea la realitat virtual, "Total Recall" on es veu la gran diferència entre la vida real i la virtual.

En el text en representa la realitat virtual com una realitat imaginaria, però am l'ajuda d'un suport tècnic. Aquest text podria comparar-se amb la realitat física i la realitat psicològica.
En la primera comparació, hi ha una gran diferència, que en la física intervenen objectes de la vida real i la semblança es que ho captes gràcies els teus sentits.
En la segona comparació, la difèrencia, és que no necesites cap suport tècnic, sino que la realitat psicològica nomès es la teva ment.